آشنایی با انواع محصولات فولادی

آشنایی با انواع محصولات فولادی

انواع مختلف محصولات فولاد کدامند؟

 

محصولات فولادی با توجه به ترکیباتی که دارند و همچنین روش ساختشان می‌توانند در دسته‌بندی‌های مختلفی قرار بگیرند که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت:


1. میلگرد (Reinforcing Bar)

میلگرد که معمولاً با نام‌ میله تقویت کننده نیز شناخته می‌شود. همانطور که از نام این محصول فولادی نیز مشخص است، میلگردها میله‌ هایی فلزی هستند که برای افزایش مقاومت کششی بتن مورد استفاده قرار می‌گیرند. چراکه بتن به‌صورت ذاتی ماده‌ای ضعیف است و این کار باعث می‌شود تا مقاومت بتن در برابر بارهای مختلفی که بر آنها وارد می‌شود، مقاوم باشد و به راحتی از هم گسسته نشود. از بتن معمولاً در داخل سازه بتنی استفاده می‌شود به همین دلیل نیز در سازه‌های بتنی قابل مشاهده نیستند. مبلگردها معمولاً به‌منظور جلوگیری از هرگونه لغزشی در ساختار بتن به‌صورت محصولاتی دنده‌دار ساخته می‌شوند. اصلی‌ترین کاربرد این محصول فولادی در ساختمان‌سازی و جهت افزایش استحکام بناها است.


2. تیرآهن (Beam)

دومین محصول پرکاربرد فولادی که قصد داریم به شما معرفی کنیم، تیرآهن است. این محصول فولادی به‌صورت گسترده در صنعت ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. تیرآهن در واقع یک سازه قدرتمند و مقاوم است که از آن به‌عنوان یک مقاومت فیزیکی در برابر بارهای جانبی که بر محور ستون وارد می‌شوند در اسکلت اصلی سازه استفاده می‌شود. بدین ترتیب مقاومت و استحکام سازه افزایش پیدا کرده و فشارهای مختلف تا حد زیادی نمی‌تواند به آن آسیب چشمگیر وارد کند. یک تیرآهن عموماً از 2 بخش اصلی جان و بال تشکیل می‌شود که در ابعاد و سایزهای مختلفی ساخته می‌شوند و کاربردهای مختلفی را نیز دارند.


3. ورق فولادی (Sheets)

ورق فولادی یکی دیگر از محصولات فولادی مهم به شمار می‌رود که باتوجه‌به روش تولید و مواد اولیه به کار رفته در آنها با کیفیت و ویژگی‌های منحصر به فردی تولید می‌شود. ورق فولادی در واقع یک ورق فلزی صاف و مسطح است که می‌توان آن را به‌راحتی رول یا کلاف کرد و در اختیار مشتریان قرار داد. ورق‌های فولادی انواع مختلفی دارند که برخی از اصلی‌ترین آنها عبارت است از ورق سیاه، ورق گالوانیزه، ورق اسیدشویی و… که هر یک از آنها برای مصارف خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. به طور معمول از ورق‌های فولادی در صنعت خودروسازی و همچنین صنایع تولید مثل ساخت لوازم خانگی استفاده می‌شود.


4. پالت فلزی (Metal pallet)

پالت فلزی چهارمین محصول فولادی محبوب در میان مردم است. از پالت فلزی برای ذخیره‌سازی و جا‌به‌جایی مواد استفاده می‌شود. در واقع افراد می‌توانند بعد از تهیه یک پالت فلزی، اقلام خود را درون آن قرار داده و سپس آنها را به‌راحتی و بدون نگرانی جابه‌جا نمایند. پیش‌تر از پالت‌های چوبی یا پلاستیکی برای این کار استفاده می‌شد اما مدتی است که پالت‌های فلزی به خاطر استحکام و مقاومت بالایی که دارند، جای آنها را گرفته‌اند. استفاده از پالت‌های فلزی تنها به یک صنعت خاص محدود نمی‌شود تقریباً تمام صنایع در سرتاسر جهان نیاز دارند که برای جابه‌جایی محصولات خود ازین محصول فولادی استفاده کنند.


5. قوطی پروفیل (Profile box)

قوطی پروفیل یکی دیگر از محصولات فولادی است که طی یکسری فرایند مشخص در کارخانه‌های فولادی تهیه و تولید می‌شود. عموماً قوطی پروفیل به‌صورت یک مکعب توخالی ساخته می‌شود به همین دلیل هم در نام آن از اصطلاح قوطی استفاده می‌شود. این محصول فولادی بر اساس کاربردی که قرار است داشته باشد در ابعاد مختلفی ساخته می‌شوند. ساختمان‌سازی صنعت هدف برای تولید این نوع از محصولات فولادی است و استفاده از این محصول در ساختمان‌سازی به افزایش استحکام و مقاومت سازه‌ها در برابر آسیب‌ها و ضربات احتمالی کمک شایانی را می‌کند.


6. لوله فولادی (pipes)

ششمین محصول فولادی که قصد داریم در این مقاله به شما معرفی کنیم، لوله‌های فولادی هستند. به طور معمول از لوله‌های فولادی برای تامین و توزیع آب و گاز استفاده می‌شود. به همین دلیل استحکام و مقاومت بالای این محصولات در برابر آسیب‌های احتمالی مثل ضربه، زنگ‌زدگی، خوردگی و… از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. همچنین به دلیل اینکه قرار است آب و گاز از داخل این لوله‌ها عبور کند باید به شکلی تولید شوند که امکان جوش دادن این محصول وجود داشته باشد. به طور میانگین لوله‌های فولادی حدوداً 50 سال عمر می‌کنند اما بسته به کیفیت تولید آنها این زمان می‌تواند کمتر یا بیشتر شود.


7. نبشی، ناودانی و سپری (corner, stud and shield)

آخرین محصول فولادی که قصد داریم در این مقاله معرفی کنیم، نبشی‌ها هستند. نبشی قطعاتی فولادی هستند که جهت اتصال مقاطع سازه‌ها در زوایای قائم مورد استفاده قرار می‌گیرند. در واقع نبشی‌ها، ناودانی‌ها و سپری‌ها تماماً ادامه دهنده کار همان فولادهای به کار رفته در سازه هستند و این امکان را فراهم می‌کنند تا بدون نیاز به برش دادن یا خم کردن اسکلت فلزی سازه برای ایجاد اتصالات زاویه‌دار، به‌راحتی یک اسکلت سازه مستحکم و قدرتمند ایجاد شود. چراکه هرچقدر هم که یک سازه مستحکم باشد باز هم حفظ این استحکام در نقاط اتصال زاویه‌دار نیز از ضروریات است.

امروزه نیاز به استفاده از محصولات فولادی در صنایع مختلف بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود و به همین دلیل کارخانه‌های فولادی و محصولاتی که ارائه می‌دهند نقش مهمی را در روند کار صنایع ایفا می‌کنند. اما سوالی که ممکن است مطرح شود این است که در کارخانه‌های فولاد معمولاً چه محصولاتی تولید می‌شود؟ در این مقاله تلاش کردیم تا به بررسی انواع مختلف محصولات فولادی پپردازیم تا بتوانید با انواع مختلف محصولات فولادی آشنا شده و به شناخت بهتری درباره کاربرد آنها دست پیدا کنید.

منبع: www.irisaco.com